Geschiedenis

De kamer van koophandel geeft in het handels register een oprichtingsjaar aan van 1915. 

Dhr. Hendrik Vos is in 1915 begonnen met een timmer- en aannemersbedrijf te Nieuw Balinge. In 1954 heeft zijn zoon, Marius Vos, het bedrijf voortgezet aan de Verlengde Middenraai 33 in het dorp.  

Marinus Vos was een ondernemend man en bood zijn bedrijfje in 1958 te koop aan middels een advertentie. Mijn vader, Marten Hilberink, kwam via deze advertentie in contact met de fam. Vos en heeft het bedrijf overgenomen op 12 november 1958. Vader nam indertijd ook 2 personeelsleden over, en Marinus Vos vertrok met zijn vrouw en kinderen naar Afrika om daar een bedrijf te starten.

Wij kwamen uit de plaats Ommen en vader begon met alleen een bromfiets om bij zijn klanten te komen, in en om Nieuw Balinge. Begin jaren ’60 kwam de eerste Volkswagen bus, en breidde vader in de loop van de jaren verder uit.

Eind jaren ’70, begin jaren ‘80 brak de crisis uit, de rente steeg naar 12 – 13% en er vielen veel ontslagen in de bouw.  Veel  bouwbedrijven en ook bedrijven die verwant waren aan de bouw gingen ten onder aan de slechte prijzen.

Op 1 maart 1985, toen er weer een iets betere tijd leek aan te breken, nam ik met mijn vrouw samen het bedrijf van mijn ouders over. De economie trok weer aan en het bedrijf groeide weer. In 1996 werd besloten om vanwege te weinig ruimte aan de Verlengde Middenraai een nieuw en groter bedrijfspand te bouwen aan de Koekoeksdijk 1, te Nieuw Balinge. Heden ten dage is het bedrijf hier nog steeds gevestigd.

Op dit moment hebben wij zo’n 20 mensen in vaste dienst, en veel vaste onderaannemers die dagelijks voor en met ons werken.  Dit gezamenlijk maakt het bedrijf in omvang zoals het nu is.

Nog steeds werken wij met de visie om goed, degelijk en betrouwbaar te zijn, en een goed product achter te laten.

Henk Hilberink